23 Şubat 2012 Perşembe

ZEYTİN....  ve   MEMO......


Merhaba,


Zeytinzeytingiller familyasından meyvesi yenen Akdeniz iklimine özgü, boylu bir çalı veya 10 metreye kadar boylanabilen, sık dallı, yayvan tepeli, herdem yeşil yapraklı yaklaşık 2000 yıl yaşayabilen bir ağaç.

Baharın sonlarına doğru yaprakların koltuğunda seyrek salkımlar halinde açan, küçük beyazımsı-sarı renkli, kokulu çiçekleri var. Rüzgârların taşıdığı çiçek tozlarıyla döllenen çiçekler etli ve yağlı meyve verir. Meyve önce yeşil, olgunlaştıktan sonra da parlak siyah bir renk alır. Etli meyvenin içinde sert bir çekirdek vardır. Meyvenin etli kısmından ve çekirdeğinden elde edilen "yağı" bakımından çok değerli. Aynı zamanda ağacının çok heybetli ve estetik bir görünümü vardır.
Yüzyıllardır Akdenizlilerin sağlık ve güzellik kaynağı olan zeytin, bol miktarda bitkisel protein, yağ, A, C, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum minerallerini içeriyor aynı zamanda cildi güzelleştirip, ciltteki kırışıklık oluşumunu da engelliyor. Dayanıklılığın sembolü olan zeytin, kutsal metinlerde de şifa kaynağı olarak belirtilmiştir. (Bilgiler için kaynak olarak www.wikipedia.org'dan yararlanılmıştır.)
Diyeceksiniz ki 'Zeytini anladık ama Memo kim?'
Memo eşimin kuzeni, can dostu.... Memo, 2003 yılından bu yana firmasında zeytin üretiyor.

Üretilen ürünlerin başlıcaları 
BKM Gıda ve İnşaat Ltd Şti. tarafından formülüze edilen marine edilmiş çeşitli siyah ve yeşil zeytinler, az tuzlu Gemlik zeytini ve doğal Gemlik zeytin ezmesi gibi özel ürünler. 


Üretimin tamamı kendi laboratuarlarında yapılan mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerle kontrol ediliyor. Bu ürünler Batı Avrupa ülkeleri, freeshoplar ve iç piyasada Sofrana ve Memo markaları ile satılıyor. 
'Gemlik Zeytinlerimizi Buzlukta Saklayın, Yağ eklemeyin! İşte lezzeti o zaman görün...' sloganı ile dikkatleri üzerine çeken SOFRANA Zeytinlerini incelemek ve tadına bakmak için sipariş etmeyi düşünürseniz (ki mutlaka denemenizi tavsiye ederimwww.sofrana.com.tr adresini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır...
Eveeeet işte bu güzel zeytinlerin soframıza ulaşmasına yardım eden Memo'nun bugün doğum günü.... Ben de Memo ve eşi Zeyno'ya, sabah kahvaltılarında o güzelim zeytinlerini yerken beni hatırlamaları için keçeden amerikan servis hazırladım...

Doğal olarak üzerinin desenini zeytin dalı seçtim ...

Memo'cum sevdiklerin ve sevenlerin ile nice mutlu yaşlara... Doğum günün kutlu olsun...


1 yorum: